06 82 45 23 58

Workshop babymassage

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgen zijn en dat heeft je baby nodig omdat een baby in het begin van zijn leventje een heleboel indrukken opdoet zoals lawaai, licht, kou en warmte. Een baby kan vanaf de geboorte gemasseerd worden. De meeste ouders hebben echter even de tijd nodig om aan elkaar te wennen. Daarom worden de meeste massagecursussen gegeven aan baby’s vanaf 6 weken oud. Uiteraard zit er geen leeftijd aan vast tot wanneer je de massage kunt geven aan je kindje. De lichaamstaal is de enige taal die je baby kent en dus gebruikt. Babymassage is een communicatie tussen ouder en kind.

De cursus bestaat uit 3 uur. Je kan zelf je eigen groepje samenstellen door dit bijvoorbeeld samen te doen met vriendinnen of met het groepje zwangeren van de gym of yoga. De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s en deze tussendoor verschoond of gevoeg kunnen worden. Het beste is wel dat de baby minstens een half uur van tevoren gevoed is. Een massage op een volle buik is niet prettig.

De cursus vindt plaats bij iemand thuis en per baby kan er 1 ouder of verzorger mee. 

Overhead,View,Of,Babies,Having,Fun,At,Nursery,Playgroup

Workshop onderlinge kindermassage (lichaamsbesef)

Kindermassage zorgt voor rust en concentratie. Dit is de conclusie naar aanleiding van Zweeds onderzoek waarin kinderen op school werden gemasseerd door klasgenootjes. Voor scholen, peuterspeelzalen en BSO’s is een speciale methode ontwikkeld om kinderen door middel van een onderlinge massagevorm bewust te maken van hun sociale gedrag. 

Naast de rust en concentratie helpt het ook tegen pestgedrag en groeit het onderling respect. Kinderen leren hun grenzen aangeven, zowel psychisch als tot hoever iemand je mag aanraken. Kinderen zitten daardoor beter in hun vel en presteren dan ook beter op school.

Bij kindermassage in groepen wordt altijd gemasseerd over de kleding heen.
De lessen bestaan uit ontspanningsoefeningen, energizers (om energie kwijt te raken), meditaties, massagespellen, liedjes tijdens de massage en het masseren, bekloppen van klas(groeps)genootjes. De massage wordt altijd afgestemd op de doelgroep, er zijn speciale technieken/spellen voor onder- en bovenbouw beschikbaar.

Mogelijkheden op scholen / kinderdagverblijven

  • Lessen voor docenten
  • Geschikt voor groep 1 t/m 8
  • Lessen in de klas (aantal in overleg)
  • Korte workshop tijdens bijvoorbeeld ouder(thema)avond
Schermafbeelding 2021-07-03 om 17.03.23