06 82 45 23 58

Bedrijfsmassage

Stoelmassage is uitermate geschikt om medewerkers binnen bedrijven af te helpen van fysieke klachten. Of juist om klachten te voorkomen. Op  je werk kun je te maken hebben met hoge werkdruk en stress. Als dat lang aanhoudt, kun je daar lichamelijke en/of geestelijke klachten van krijgen zoals RSI of een burn-out. Maar ook als je een ‘gewoon’ zittend beroep hebt, kun je last krijgen van opgehoopte spanning in de spieren van je rug, schouders en nek met bijvoorbeeld hoofdpijn en spierspanning als gevolg.

Interessant voor de werkgever.
Zowel voor jou als voor je werkgever is het belangrijk om deze problemen te bestrijden en te voorkomen. Dit kan onder andere uitstekend met massage op de werkplek in de vorm van bedrijfsmassage of ook wel stoelmassage genoemd. Op kantoor behandel ik onder werktijd elke medewerker die het wil ongeveer 20 minuten op een speciale massagestoel. Je hoeft niets te doen en je kunt je kleding gewoon aanhouden. Na de massage kan iedereen weer met hernieuwde energie aan de slag. 

Bedrijfsmassage is fiscaal aftrekbaar: 
Een (stoel)massage is als bedrijf fiscaal aantrekkelijk. Sinds 2011 kan dit via de werkkostenregeling met de volgende voorwaarden:

  • U hebt als werkgever een Arbo plan
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dit Arbo plan
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen
  • De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid
  • De massage vindt onder werktijd plaats

Neem contact op voor meer informatie als je zelf werkgever bent. Misschien is het ook wel leuk als relatiegeschenk of verjaardagsgeschenk of als iets extra’s in het kerstpakket.

Woman,Having,Shoulders,Massage,In,Medical,Office