06 82 45 23 58

Kindermassage

Niet alleen volwassen mensen ervaren stress en druk. Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd te maken met spanningen. Door deze spanningen kunnen kinderen ook lichamelijke klachten krijgen zoals hoofdpijn en spanning in de kaken. Ook het aannemen van een verkeerde houding en pijnklachten met uitstraling in extremiteiten komen voor.

Spanningen kunnen niet alleen lichamelijke klachten geven, maar ook geestelijke. Heeft je kind bijvoorbeeld last van boosheid, verdriet, overgevoeligheid, angst, moeilijk inslapen, overprikkeling, buikpijn of vage klachten?
Herken jij je kind hierin? Dan is het tijd om daar snel en effectief iets aan te doen.

Tijdens de Shantala Kindermassage is het verplicht dat in de massagepraktijk een ouder/verzorger aanwezig is.

De massage voor kinderen bestaat niet alleen uit een massage met olie maar kan ook over de kleding heen gegeven worden. Er kan ook gedeeltelijk gemasseerd worden zoals alleen het hoofd, de voeten, de buik of misschien wel de rug en de benen. Er zijn vele mogelijkheden binnen deze massage. Ook de ouder of verzorger kan erbij betrokken worden.

Door middel van raadspelletjes, bewustwordingsspelletjes, massagekaarten enzovoort wordt er gekeken waar het kind behoefte aan heeft. Er wordt ook gekeken naar de leeftijd van het kind. Het belangrijkste is dat het kind zich op zijn gemak voelt.

Voordat de behandeling start moet de ouder/verzorger eerst een anamnese formulier invullen. Deze wordt opgestuurd zodat dit niet ten koste gaat van de behandeling. Het formulier stuurt u ook weer terug voordat de behandeling gepland staat.

De duur van de kindermassage is geheel afhankelijk van het kind. De massage wordt altijd in het bijzijn van een ouder gedaan. 

Massage is natuurlijk voor ieder kind fijn als middel om rust te creëren, maar vooral zeer geschikt bij:
– overprikkeling
– stress en onrust
– lichamelijke klachten zoals als buikpijn en obstipatie
– slaapproblemen
– overgevoeligheid en hoog sensitiviteit
– allergieën en eczeem
– faalangst en onzekerheid
– vermoeidheid
– concentratieproblemen
– emoties zoals verdriet, boosheid en angst

De kindermassage kan ook als een cursus gegeven worden aan (groot)ouders. Dit houdt in dat je een 3-tal afspraken maakt, waarin verschillende massagetechnieken, kinderyoga en kindermeditatie aan bod zullen komen. 

Workshops
Ook kan kindermassage als workshop gegeven worden op basisscholen, kinderdagverblijf en de BSO. Kijk voor meer informatie op workshop kindermassage.

Woman,Hands,Doing,A,Massage,To,White,Boy,,Close,Up