06 82 45 23 58
klachten

Klachtgerichte massages

Heb je last van schouderklachten, nekklachten of rugklachten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Door een breed scala aan massagetechnieken kan ik je helpen aan verlichting bij deze klachten. Daarnaast bied ik ook hoofdpijn- en afslankmassages aan in mijn praktijk.

Naast de massage worden er ook tips meegegeven om de klacht ook na de behandelingen te blijven voorkomen of om de behandelingen te ondersteunen. Dit kan een combinatie zijn van  oefeningen of advies over een goede werkhouding. 

Tips

Een klachtgerichte massage heeft impact op je lichaam. Het is dus belangrijk dat je zeker ook op de dag van de massage en de dagen (2 á 3) goed voor jezelf zorgt. Daarom enkele tips:

  • Drink voldoende vocht. Zonder vocht kan ons lichaam niet functioneren en nog belangrijker: vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd via de urine. Drink daarom op de dag van de massage en de dagen erna minimaal 1,5 tot 2 liter vocht. Dit mag alles zijn, maar wees zuinig met cafeïne. Cafeïne onttrekt namelijk vocht en belemmert zo de afvoer van afvalstoffen.
  • Plan op de dag van de massage niet te veel activiteiten ná je massage. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen en je kunt je na de massage vermoeid voelen. Je kunt daarna beter ontspannende activiteiten doen.
  • Wil je graag sporten? Mijn advies is het niet te doen op de dag van de massage. De massage heeft al veel impact op de spieren. Met name krachttrainingen kun je beter even laten. Cardiotraining kun je wel doen vóór de massage, maar na de massage is de ervaring dat veel mensen dit te heftig vinden.

Afslankmassage

Cellulitis, sinaasappelhuid. Veel mensen hebben het, niemand wil het. Deze massage helpt het lichaam een handje om gifstoffen af te voeren, net als opgehoopt vocht. Gewicht verliezen, dat gebeurt niet, centimeters in omvang daarentegen, jazeker!

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage kan bij vele soorten hoofdpijn de pijn verminderen en zelfs preventief werken. 
De hoofdpijnmassage is een rustige massage met de focus op het ontspannen van de spieren in de schouders, de nek en het gezicht.

Klassieke massage voor klachten

Wil jij van je pijn af, zodat je weer vol energie aan het werk kunt? Dan is een klachtgerichte massage zeker iets voor jou!

Deze massage bestaat uit een nek- en schoudermassage, een rugmassage of een combinatie van beiden. Uiteraard neem ik ook andere delen van het lichaam mee als dit nodig is.

Rug, nek en schouderklachten

Spanning manifesteert zich bij veel mensen in de schouderbladen en in de nek. Niet alleen door een verkeerde werkhouding en veel zittend werk, maar ook omdat werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen.

Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaat.