06 82 45 23 58

Postnatale massage

Een postnatale massage is een massage voor na de bevalling.
Naarmate de zwangerschap vordert, schuift het lichamelijke bewustzijn van de vrouw natuurlijkerwijs richting de baby en alle lichamelijke processen die daarmee gepaard gaan. Gedurende de zwangerschap strekt het lichaam zich uit, neemt vaak veel vocht op en spieren en gewrichten worden extra belast. Daarom is het heel belangrijk dat vrouwen niet alleen voor en tijdens de zwangerschap  heel goed voor hun lichaam zorgen, maar zeker ook daarna. Het lichaam heeft dan juist meer aandacht nodig en moet weer eigen gemaakt worden. Hierin kan de postnatale massage een uitermate belangrijke rol spelen.

Tijdens deze massage wordt met zachte maar vaste hand de spanningen uit het lichaam gedreven. Omdat het lichaam na de bevalling nog heel teer is, wordt de massage volledig in afstemming met jouw wensen uitgevoerd. In het vooraf gevoerde intakegesprek wordt bepaald welke lichaamsdelen het meest belast zijn geweest tijdens de zwangerschap.

Voor wie?

De postnatale massage is geschikt voor vrouwen die een natuurlijke of operatieve bevallingen achter de rug hebben. De massage is ook zeer geschikt voor vrouwen die geen succesvolle bevalling hebben gehad. Weer binding krijgen met je eigen lichaam en het ervaren van je ontspannen nieuwe postnatale lichaam is de uiteindelijke doel van deze vorm van massage. Aan te raden is om voor de massage, indien van toepassing, thuis vooraf moedermelk af te kolven.

Cute,Embracing,Mother,With,Baby,In,Bed,Enjoying,Time,Together